Deneme Veri Tabanları

 

 

Deneme Veri Tabanları Bilgi - Yardım
ACARINDEX Veri Tabanı 

Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme, Fen Bilimleri ve Matematik, Filoloji, Güzel Sanatlar, Hukuk, İlahiyat, Mimarlık Planlama Tasarım, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler, Spor Bilimleri ve Ziraat ve Orman ve Su Ürünleri alanlarındaki bilimsel standartları karşılayan dergileri indekslemektedir.

Erişim Adresi:  https://acarindex.com/

Not: Deneme erişimi kapsamındaki üyeler, kurumsal uzantılı mail adresleriyle ACARINDEX’e üye girişi yaparak, dergi, makale, atıf ve yazar araması yapabilmekte ve ilgili dokümanlara ulaşabilmektedirler.

Ebsco Academic Collection

218,000’den fazla e-kitaba erişim sağlayan EBSCO eBook Collection  kapsamlı bir disiplinlerarası tam metin e-kitap veri tabanıdır.

Elsevier COVID-19 Resource Center

Elsevier; COVID-19 Resource Center  platformunu hayata geçirmiş bulunmaktadır. (Cell, Lancet ve SSRNi de kapsıyor) 

Elsevier Engineering Resources for the COVID-19 Response

Elsevier mühendislik çizimleri içeriklerinden, COVID-19 ile ilintili oluşturulan platformdur.

ProQuest Coronavirus Research Database ProQuest (COVID-19) ile ilgili yetkin içeriğin hızla artan ihtiyacına yanıt verebilmesi için Coronavirus Research Database'i oluşturmuştur. Yeni disiplinler arası kaynak, araştırmacıların önemli yayıncılardan sağlanan tam metin makaleleri, tezleri ve diğer içerikleri tek bir yerden aramasını ve keşfetmesini sağlar.
SciFinder 

SciFinder özellikle Fen Bilimleri ve Kimya ile ilgili bölümler; Biyoloji, Fizik, Eczacılık, Kimya Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Polimer Mühendisliği, Malzeme ve Metalürji Mühendisliği, Farmakoloji, Nanoteknoloji, Tekstil Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği vb. bölümlerin kullanabilecekleri önemli bir programdır. Kimya, yaşam bilimleri, biyokimya, biyoloji, farmakoloji, tıp ve ilgili disiplinlere ait dergi, konferans, sempozyum, patent, kitap ve doktora tezlerini içermekte ve 1907’den günümüze kadar olan literatürü kapsamaktadır. ChemZent, CAS Analytical Methods ve CAS Formulus modülleri ile kullanıma sunulmuştur.

Deneme Erişim adresi: https://scifinder-n.cas.org

Kayıt için tıklayınız.

Taylor & Francis eBooks

CRC Press, Routledge, Focal Press, Psychology Press, Apple Academic Press, Ashgate, Garland Science ve daha birçok yayınevinden fen bilimleri, tıp, beşeri bilimler, sosyal bilimler, eğitim, davranış bilimleri ve hukuk gibi 53 farklı disiplinden yaklaşık 160.000 e-kitaba erişim sağlamaktadır.

Not: Erişime yaklaşık 160.000 DRM-Free kitap açılmıştır. DRM korumalı kitaplar, e-baskısı tükenmiş kitapların görüntülenememesi erişim hatası değildir.

Deneme Erişim Süresi: 25 Nisan 2024'e kadar

Deneme Erişim Adresi: www.taylorfrancis.com 

Taylor and Francis COVID-19 Akademik yayıncılarından biri olan Taylor&Francis Koronavirüs salgını sürecinde katkı sağlamak amacıyla bu konudaki tüm yayınlarını açık erişim hale getirmiştir. Koronavirüs ile ilgili olabilecek tüm dergi makaleleri ve kitap bölümlerine ulaşılabilir.
background image