EBSCO Yapay Zeka ile Bilimsel Araştırma ve Literatür Taraması
Günümüzün aşırı bilgi ortamında güvenilir akademik kaynaklara ulaşmanın yolu nedir? EBSCO'nun sunduğu yapay zeka entegrasyonu, araştırmacılara hangi avantajları sağlamaktadır? Literatür taramasını kolaylaştıracak yöntemler ve araçlar nelerdir? Bu sorulara cevap bulabileceğiniz “• EBSCO Yapay Zeka ile Bilimsel Araştırma ve Literatür Taraması ” konulu webinarına davetlisiniz.
Tarih : 25 Mart 2025, Salı | 10:00 - 11:00 | Kayıt
Webinar: Araştırmacılar için Dijital Kütüphane: TÜBİTAK ULAKBİM Kaynakları
Lisansüstü düzeyindeki araştırmacıların tezlerini, makalelerini ve projelerini yazmak için ihtiyaç duydukları akademik araştırma kaynaklarının seçimi, bu kaynaklara erişim ve verimli çalışma araçlarının kullanımına dair bilgi vereceğimiz bu webinarda TÜBİTAK ULAKBİM’in sizlere sağladığı dünyanın önde gelen alan ve atıf indekslerindeki (Web of Science ve Scopus) dergilerin tam metinlerine nasıl erişim sağlayabileceğinizi görebilirsiniz.
Tarih : 26 Mart 2025, Çarşamba | 10:30-11:30 | Kayıt
Webinar: Taylor & Francis ile Bilimsel Çalışmalarınızı Destekleyin
- Taylor & Francis ile sosyal ve beşeri bilimler, tıp, bilim ve teknoloji alanlarında 2150’den fazla dergideki 5 milyondan fazla makaleye erişim sağlayabilirsiniz.
- Araştırmacıların tezlerini, makalelerini ve projelerini yazmak için Taylor & Francis platformu üzerinden nasıl verimli bir şekilde literatür taraması yapabilecekleri ve kaynakları kullanabilecekleri paylaşılacaktır.
- Araştırmacıların ayrıca çalışmalarını yayınlarken ne gibi süreçlerle karşılaştıklarına ve Taylor & Francis’in ne gibi hizmetler sağladığına değinilecektir.
Tarih : 26 Mart 2025, Çarşamba | 13:30 - 14:30 | Kayıt
Webinar: EBSCO Mobil Uygulama ile Akademik Literatür Artık Cebinizde
Akıllı telefonunuz ya da tabletiniz ile literatür taraması yapıyor musunuz? Bilgisayarınız yanınızda yokken ve akademik bilgiye anında, hızlıca ulaşmanız gerektiğinde ne yapıyorsunuz? Akademik bir kongreye/konferansa gittiğinizde mobil cihazınızın yeterli olabileceğini, bilgisayarı taşımak zorunda olmadığını biliyor muydunuz?
Bu webinarda yukarıdaki soruları cevaplandırmakla beraber, aşağıdaki konuları ele alacağız.
- Akıllı telefonunuz ya da tabletiniz ile literatür taraması yapıyor musunuz?
- Bilgisayarınız yanınızda yokken ve akademik bilgiye anında, hızlıca ulaşmanız gerektiğinde ne yapıyorsunuz?
- Akademik bir kongreye/konferansa gittiğinizde mobil cihazınızın yeterli olabileceğini, bilgisayarınızı taşımak zorunda olmadığınızı biliyor muydunuz?
- Web of Science (AHCI, SCI, SSCI), Scopus, Inspec, MEDLINE (PubMed), PsycINFO ve daha birçok alan ve atıf indeksinde yer alan dergilerin tam metinleri
- En saygın yayınevlerinin eKitaplarına mobil erişim
- Güncel konular, en son görüntülenen kaynaklar ve popüler içerik görüntüleme
- Kişiselleştirme ve üretkenlik araçları (beğenme, saklama ve paylaşma)
- Daraltıcılar ile hedefe yönelik araştırma
- Türkçe arayüz
- ve daha fazlası
Tarih: 27 Mart 2025, Perşembe | 10:30-11:30 | Kayıt
Webinar: "Oku ve Yayımla" ile Ücretsiz Açık Erişim Yayın Yapma
- Kütüphanelerin ACS, ACM, Karger, Cambridge University Press ve Oxford University Press yayınevleriyle gerçekleştirdiği abonelikler kapsamında araştırmacılar hem tam metin içeriğe erişim sağlayabilme hem de “Oku ve Yayımla” anlaşması kapsamında Makale İşlem Bedeli (Article Processing Charge: APC) ödemeksizin makalelerini açık erişim olarak yayımlayabilmektedirler.
- Açık erişim makale yayımlamanın doğal sonucu olarak, yazarlarımızın okunma ve atıf sayılarında artışlar olacaktır. Bu seminerde “Oku ve Yayımla” modelinin yazarlar için avantajları, yayınevinin sunduğu araçlar, makale kabul ve iş akış prosedürü, dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konulara değinilecektir.
Tarih : 28 Mart 2025, Cuma | 10:30-11:30 | Kayıt