Webinar: EBSCO ve Yapay Zeka ile Bilimsel Araştırma ve Literatür Taramanın Dönüşümü
Günümüzün aşırı bilgi ortamında güvenilir akademik kaynaklara ulaşmanın yolu nedir? EBSCO'nun sunduğu yapay zeka entegrasyonu, araştırmacılara hangi avantajları sağlamaktadır? Literatür taramasını kolaylaştıracak yöntemler ve araçlar nelerdir? Bu sorulara cevap bulabileceğiniz "EBSCO ve Yapay Zeka ile Bilimsel Araştırma ve Literatür Taramanın Dönüşümü" konulu webinarına davetlisiniz.
Konular:
- Modern akademik dünyada bilimsel araştırma EBSCO'nun sunduğu geniş dijital kaynaklarla ve yapay zeka entegrasyonu ile yeni bir boyut kazanmaktadır.
- EBSCO, araştırmacılara Web of Science ve Scopus gibi önemli atıf indekslerindeki makaleleri ve MEDLINE, ERIC, CINAHL, Inspec, MLA, PsycInfo gibi alan indekslerindeki dergilerin tam metinlerini tek noktadan tarama imkanı sunarak akademik bilgiye kolaylıkla erişim sağlamaktadır.
- EBSCO Mobil uygulamasıyla da her yerden ve her zaman akademik kaynaklara erişim sağlamak mümkün hale gelmektedir.
- Ayrıca otomatik olarak kaynakça oluşturma özellikleri ise APA, MLA, Vancouver gibi farklı formatlarda alıntı yapmayı kolaylaştırırken, Mendeley, EndNote, Zotero gibi referans yönetim sistemleriyle de entegrasyon imkanı sunuyor.
- Kişiselleştirme seçenekleriyle araştırmacılar, detaylı araştırmalar yapmak için gereken daraltıcılarla araştırmaları özelinde odaklanma imkanına sahip olurken, kişisel klasörler kullanarak araştırma materyallerini düzenleyebilir ve hem arama hem de yayın hatırlatmaları oluşturabilirler.
- EBSCO yapay zekanın da gücüyle, araştırmacılara sağladığı imkanların ve kullanım özelliklerinin anlatıldığı webinara davetlisiniz.
Tarih : 21 Mayıs 2025, Çarşamba| 10:00 - 11:00 | Kayıt
*Kaydolduktan sonra katılım davetiyeniz e-posta olarak iletilecektir ve içerisinde webinara katılım bağlantınız yer alacaktır.
Webinar: Araştırmacılar için Dijital Kütüphane: TÜBİTAK ULAKBİM Kaynakları
Araştırmacıların tezlerini, makalelerini ve projelerini yazmak için ihtiyaç duydukları akademik araştırma kaynaklarının seçimi, bu kaynaklara erişim ve verimli çalışma araçlarının kullanımına dair bilgi vereceğimiz bu webinarda TÜBİTAK ULAKBİM’in sizlere sağladığı dünyanın önde gelen yayıncılarındaki ve alan ve atıf indekslerindeki (Web of Science ve Scopus) dergilerin tam metinlerine nasıl erişim sağlayabileceğinizi görebilirsiniz.
Tarih : 22 Mayıs 2025, Perşembe | 10:00-11:00 | Kayıt
*Kaydolduktan sonra katılım davetiyeniz e-posta olarak iletilecektir ve içerisinde webinara katılım bağlantınız yer alacaktır.
Webinar: EBSCO ile Akademik eKitaplara Her Zaman ve Her Yerden Erişin
- Kütüphanenizin sizlere yüzbinlerce eKitap sağladığını biliyor muydunuz?
- Bu eKitapların internette ücretsiz olarak bulunmayan kitaplar olduğunu tahmin edersiniz.
- MIT, Cambridge, Oxford gibi üniversite yayınevlerinin yanı sıra Elsevier, Wiley, Taylor & Francis gibi yayıncıların da içeren eKitap koleksiyonlarının içerikler detayları nelerdir?
- eKitaplara erişim nasıl sağlanır?
- Online kullanım özellikleri nelerdir?
- Bir e-kitap nasıl ödünç alınır? PDF olarak nasıl indirilir?
- Mobil uygulama üzerinden eKitaplara her zaman ve her yerden nasıl erişilir?
Webinar’a katılın, yukarıdaki sorularınız cevabını öğrenin ve eKitapları hemen kullanmaya başlayın.
Tarih : 21 Mayıs 2025, Çarşamba | 11:30 - 12:30 | Kayıt
*Kaydolduktan sonra katılım davetiyeniz e-posta olarak iletilecektir ve içerisinde webinara katılım bağlantınız yer alacaktır.
Webinar: "Oku ve Yayımla" ile Ücretsiz Açık Erişim Yayın Yapma
- Kütüphanelerin ACS, ACM, Karger, Cambridge University Press ve Oxford University Press yayınevleriyle gerçekleştirdiği abonelikler kapsamında araştırmacılar hem tam metin içeriğe erişim sağlayabilme hem de “Oku ve Yayımla” anlaşması kapsamında Makale İşlem Bedeli (Article Processing Charge: APC) ödemeksizin makalelerini açık erişim olarak yayımlayabilmektedirler.
- Açık erişim makale yayımlamanın doğal sonucu olarak, yazarlarımızın okunma ve atıf sayılarında artışlar olacaktır. Bu seminerde “Oku ve Yayımla” modelinin yazarlar için avantajları, yayınevinin sunduğu araçlar, makale kabul ve iş akış prosedürü, dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konulara değinilecektir.
Tarih : 22 Mayıs 2025, Perşembe | 11:30-12:30 | Kayıt
*Kaydolduktan sonra katılım davetiyeniz e-posta olarak iletilecektir ve içerisinde webinara katılım bağlantınız yer alacaktır.